Cégtörténet

A Cont-L Kft. 1995-ben, műszaki és gazdasági szakterületen tevékenykedő magánszemélyek által alapított vállalkozás, melynek létrehozásakor fő szempont volt az ipar résztvevőinek igényeihez illeszkedő mérnöki és számviteli szolgáltatásokat nyújtó társaság megalkotása. Az alapítást követő első két évben járműipari beszállító cégeknek végeztünk speciális célú mérő- és szabályozó készülékek hardver és szoftver fejlesztését. Az 1997-2001 közötti időszakban járműalkatrész- és villamosgép gyártók megbízásából speciális technológiai műveletet ellátó, illetve minősítő berendezések PLC, illetve PC alapú vezérléseinek szoftverfejlesztésével foglalkoztunk. A 2002, 2003-as évben célgép gyártó cégek felkérésére gépkiszolgálási, illetve technológiai műveletet ellátó, egyedi kinematikai felépítésű robotok PLC-s irányításának fejlesztésében vettünk részt. Az addigi fejlesztési és tervezési tapasztalatoknak, valamint a hozzánk csatlakozó mérnökkollégáknak köszönhetően 2004-ben váltunk az ipari irányítástechnika minden területét felölelő céggé. Fő tevékenységünk az ipari automatizálás különösképpen a hajtás-, szervo- és robottechnika, valamint a gépvezérlés és szenzortechnika területére terjed ki.

Ma önálló telephellyel rendelkezünk, ahol jól felszerelt irodákban, ill. laborokban folyik a tervezés, fejlesztés. Partnereinkkel kiegészült cégünk számos kihívásokkal teli - hazánkban és a környező országokban (pl.: Németország, Szlovénia, Szlovákia, Szerbia) zajló - magas műszaki színvonalú projektekben való részvételt tudhat maga mögött.

Vevőkörünkbe tartoznak mindazon cégek akik a mai éles piaci versenyben hatékonyabban, megbízhatóbban, az előírásoknak és a vevőik elvárásainak maximálisan megfelelve kívánják termékeiket előállítani, vagy gyártmányaik minőségét ellenőrizni.

Automatizálási ágazatunk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja Ügyfeleinknek:

Számviteli ágazatunk tevékenysége az alábbi területekre terjed ki: