Tervezés

Cégünk tervezői tevékenysége egyaránt kiterjed irányítástechnikai rendszertervek és koncepciók kidolgozására, villamos tervezésre és logikai tervek készítésére. Jellemzően az egyedi, cél-, vagy mérőgépek; magasraktárak; többtengelyes manipulátorok; logisztikai funkciót ellátó szállítópályák; felületkezelő- és gyártósorok komplett villamos vezérlések tervezésével foglalkozunk. Mérnöki munkánk során különös figyelmet fordítunk arra, hogy a műszaki feladat megfogalmazásától a megvalósulási dokumentáció elkészítéséig tartó folyamat során megszülető rendszer maximálisan megfeleljen a vonatkozó szabványoknak, különösképpen a gépbiztonsági és munkavédelmi előírások tekintetében. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a megtervezett rendszerről a végfelhasználó szakemberei számára is jól kezelhető, színvonalas villamos dokumentáció készüljön.

Az irányítástechnikai rendszertervezés, koncepció kidolgozás keretében elvégezzük

A villamos tervezési és dokumentációs munkákat az EPLAN Electric P8 villamos tervezőrendszer segítségével végezzük, mely az alábbi tevékenységeket foglalja magába:

A megbízhatóság és a biztonság elsődleges szempont az alkalmazott eszközök vonatkozásában, ezért az általunk tervezett berendezésekbe csak neves gyártótól származó, típusvizsgálattal rendelkező alkatrészek kerülnek kiválasztásra. Vezérlőeszközök tekintetében a SIEMENS, Allen-Bradley, SEW, WAGO, VIPA, Omron, Moeller; biztonságtechnikai készülékek PILZ, Sick; kapcsoló- és védelmi eszközök tekintetében a Moeller, Siemens, vagy Schneider; energiaelosztás Rittal, Moeller; sorkapcsok, egyéb készülékek WAGO, Omron; kapcsolószekrény, szekrény klímatizálás Rittal eszközöket alkalmazzuk a leggyakrabban, de a gyártók kiválasztásában alkalmazkodunk a felmerülő igényekhez.