Manipulátor, robot vezérlés

Hajlító klipszelő berendezés vezérlőszekrényeA több tengely összehangolt mozgatását igénylő manipulátorok, vagy robotok irányítására szolgáló berendezéseknek, a mozgásvezérléshez tartozó funkciók mellett, a kapcsolódó érzékelők és beavatkozók kezelését is el kell látniuk. A mozgásvezérlés módja, valamint a csatlakoztatandó aktorok/szenzorok függvényében az irányítási feladatokra PLC-t, ipari PC-t, vagy az ipari PC és alárendelt többtengelyes mozgásvezérlésre fejlesztett PLC-t alkalmazunk.

Manipulátor illetve robot vezérlési feladatokra kínált IPC-n alapuló megoldásunk képes akár 16 különböző vezérlési folyamat - Multi-Task elven történő - párhuzamos feldolgozására. Mindezeket úgy teljesíti, hogy eközben a hagyományos PLC vezérléseknél megszokott ciklusidőket tudja tartani. A vezérlés alapkiépítésben 32 darab digitális ki- és bemenettel rendelkezik, azonban a terepibuszos (Profibus, CAN, SBUS) elosztott I/O kezelésnek köszönhetően max. 4096 be-/kimenetig bővíthető.

A négy darab soros interfész (RS-232C, RS-485) szabadon konfigurálható és más intelligens vezérlőrendszerekkel kapcsolható össze pl.: vonalkód leolvasó, képfeldolgozó rendszer, stb. Nem utolsó sorban egy vezérléssel több karrendszer is működtethető.

Ezen kívül rendelkezik számos időzítővel, számlálóval és különböző típusú tárolóval pl.: Bit-, Byte-, Word-, koordináta- és szövegtároló. Ezeket a tárolókat a normál automata üzem alatt is ki lehet olvasni egy programozói interfész segítségével (Ethernet vagy RS-232C). A kialakítás lehetővé teszi, hogy több vezérlést összekapcsoljon egy lokális hálózatban és azokat csatlakoztassa egy központi számítógéphez.

Hajlító klipszelő berendezés kezelőfelületeA vezérlések különböző kialakításokban állnak rendelkezésre. Elsőként mint egy klasszikus kompaktvezérlés, maximálisan három tengelyhez egy úgynevezett "Embedded Controller" állópult kialakítású ipari kapcsolószekrényben. A kapcsolószekrényes kialakítás sok előnyt nyújt egy teljes rendszerbe való gyors és költséghatékony integráció esetén, mert ebben az esetben a biztonságtechnikai berendezések már integrálva vannak a teljes robotcellára. Csatlakoztatási lehetőségek állnak rendelkezésre külső vészleállító kapcsoló, ajtókapcsoló és jóváhagyó nyomógomb számára. Az ügyfél igénye szerint rendelkezésre áll egy érintőgombos terminál, amely interfészként szolgál a kezelő felé. Egy robotcella üzemeltetéséhez csupán be-, ill. kimeneti modulokra van szükség, vagy terepibuszra szerelt intelligens szelepszigetre.

Adatlap letöltéseManipulátor, robot vezérlésekManipulátor, robot vezérlések

Az alábbi területeken alkalmazhatók a manipulátor, illetve egyedi robot vezérlésünk

Milyen jellegűek ezek a manipulátorok?

Termék- vagy technológiai művelet specifikus alkalmazások, melyeket a felhasználóval közösen kidolgozott műszaki leírások alapján, módszeres eljárásokkal tervezve és hatékonyan kialakítva kifejezetten az Önök gyártási folyamataiban megvalósítandó termékmozgatási műveletek automatizálására készítünk.

Adatlap letöltéseSpeciális termékmozgatások irányításaSpeciális termékmozgatások irányítása

Mit értünk a speciális termékmozgatások alatt?

Azokat a mozgatási feladatokat soroljuk ide, melyek a hagyományos szállítópályás, konvejoros vagy éppen megfogós mozgatásoktól eltérnek, valamiben különlegesnek számítanak. Ide értjük a különféle egyedi termékadagolásokat is.

Milyen jellegűek ezek a célgépek?

Termék- vagy technológiai művelet specifikus alkalmazások, melyeket a felhasználóval közösen kidolgozott műszaki leírások alapján, módszeres eljárásokkal tervezve és hatékonyan kialakítva kifejezetten az Önök termékeihez illeszkedő mozgatási műveletek automatizálására hozunk létre.