Hőkezelő vezérlések

Adatlap letöltéseProCont HKV sorozatú hőkezelő kemence vezérlés


ProCont HKV hőkezelő kemence

Fontosabb műszaki jellemzők:

Hőkezelés

Az anyagok megmunkálása közben létrejövő belső feszültségek mentesítésére alkalmazzák. A saját feszültségek leépülése annál gyorsabb és tökéletesebb, minél magasabb hőmérsékleten történik a hevítés. A feszültségek újbóli keletkezésének megakadályozása érdekében a hevítést igen lassú lehűtés kell, hogy kövesse. Az ehhez szükséges paraméterek konfigurálhatóak.

Beégetés

Legtöbb esetben olyan lakkokhoz, festékekhez, ellenálláspasztákhoz alkalmazott eljárás, melyek keményedése szobahőmérsékleten nem megy végbe. A beégetést a tárgyak nagyságától és számától függően beégető vagy folyamatos üzemű alagútkemencében végzik. E vezérlés alkalmas mind a beégetőkemence, mind pedig a - max. 4 zónás - alagútkemence komplett vezérlésére.

Pontos szabályozás

A nagy számítási teljesítményű mikroprocesszoron futó, lebegőpontosan leképezett szabályozási algoritmusoknak köszönhetően a kemence hőmérsékletét ±1C°-os tartományban lehet tartani.

Kezelői felület

ProCont HKV hőkezelő kemence kezelői felületA központi vezérlő szekrények a képen látható kezelői felülettel rendelkeznek. Ezen megtalálhatók mindazon beavatkozó és kijelző szervek, melyek a kemence működési paramétereinek beállításához, vagy nyomon követéséhez szükségesek. A grafikusan is megjelenő hőmérséklet-idő diagram három hónapra visszamenőleg tárolódik, amit egy nyomtató segítségével bármikor jegyzőkönyvezni lehet..Továbbá lehetőség van ezen információk átadására egy központi adatbázisnak.