KTL áramforrások

Adatlap letöltéseProCont EPS sorozatú elektroforetikus áramforrások


ProCont EPS KTL áramforrás

Fontosabb műszaki jellemzők:


Finoman állítható kimenet

A kimeneti feszültség 0,1 VDC, a kimenő áram 0,05 ADC felbontással adható meg. A precíz feszültség- és áramszabályozóknak köszönhetően ezen értékek nagy pontossággal tarthatóak.

Pontos szabályozás

A nagy számítási teljesítményű mikroprocesszoron futó, lebegőpontosan leképezett szabályozási algoritmusoknak köszönhetően a kimeneti feszültség eltérése az előírttól maximum 1% lehet.

Kettős feszültség alapjel

Az áramforrásnak két feszültség alapjel adható meg, a festési feszültség értéke, valamint az úgynevezett tartási feszültség. A tartási feszültség szolgál a kádban rekedt munkadarabok festékrétegének megőrzésére.

Elektronikus túlterhelés korlátozás

Amennyiben festés alatt a kimenő áram növekedése egy határértéket meghalad, vagy az áram túllépné a megengedett maximumot az áramforrás korlátozni fogja annak mértékét.

Rövidzárlat védelem

Az áramforrás kimeneti kapcsai, vagy az egyik kimenő kapocs és a föld potenciál között kialakuló zárlat esetén a beépített félvezetővédő gyorsbiztosítók révén megvédi magát.

Beállítható rámpa

A kimeneti feszültség felfutásának meredeksége 0,1 s felbontással, 1...360 s tartományon belül szabadon állítható. A festési feszültségről tartásira át-, vagy visszaállás meredeksége szintén 0,1 s lépésekben megadható.

Festékfogyás számítás

A beállítható paraméterű töltésmennyiség számlálóknak köszönhetően könnyen nyomon követhető az elhasznált festékmennyiség.

Beállítható rétegvastagság

Ha a kádba merített munkadarabok felületét pontosan ismerjük, akkor lehetőségünk van rétegvastagságra történő szabályozási módot választani. A berendezés alkalmas, hogy a kosár tömegének mérése révén megbecsülje a munkadarab felületét.

Hálózati kommunikáció

Az áramforrás lehetőséget biztosít a legelterjedtebb ipari kommunikációs hálózatokhoz történő csatlakozásra. A működés módja, paraméterei, valamint a berendezés állapotát leíró jellemzők PLC, vagy PC által hozzáférhetőek és beállíthatóak.

Kezelői felület

ProCont EPS KTL áramforrás kezelői felületA központi áramforrás szekrények a képen látható kezelői felülettel rendelkeznek. Ezen megtalálhatóak mindazon beavatkozó és kijelző szervek, melyek az áramforrás működési paramétereinek beállításához, vagy nyomonkövetéséhez szükségesek. Festés közben a 4x20 karakteres LCD kijelzőn a kimeneti feszültségen és a kimenő áramon túl, a töltésmennyiség számlálók értékei, vagy a kalkulált rétegvastagság és az elfogyasztott festékmennyiség is leolvasható.

Modulárisan bővíthető

Amennyiben az adott alkalmazás megkívánja, az áramforrás maximális kimenő teljesítménye (árama) utólagosan is megnövelhető. Egy központi (Master) áramforrás maximálisan 3 alárendeltet (Slave) tud kezelni. A központi áramforrás határozza meg az alárendeltek által szolgáltatandó áramot, úgy, hogy eközben az előírt kimenti feszültséget pontosan tartsák. A szekrények kivitelének köszönhetően ezek bármikor egymás mellé sorolhatóak és kimeneteik a szekrénysoron belül közösíthető.